Bibliotheek

 

Een nieuwe en gedetailleerde bibliografie van de KPB/PCB

“Van “internationale” tot “incident”. Duizend-en-één titels over een onvoltooide revolutie. Selectieve bibliografie van de KPB en haar voormannen” van Hugo Verstrepen kan hier worden gedownload:

www.mechelsehistorischetijdingen.be/artikels/PDF/9.pdf

 

De Bibliotheek van de Vrienden van Cuba vzw

In 2015 werd de bibliotheek van De Vrienden van Cuba/Les Amis de Cuba bij Dacob in bewaring gegeven. Deze - hoofdzakelijk Spaanstalige - collectie bevat politieke naslagwerken, historische- en economische studies, Cubaanse literatuur, diverse periodieken en veel meer

Het is ongetwijfeld één van de meest omvattende bibliotheken betreffende Cuba in België.

U kan de reeds onsloten titels terugvinden in onze zoekmachine PALLAS. Neem gerust contact op als u op zoek bent naar een specifieke titel.

De bibliotheek kan steeds geconsulteerd worden op dinsdag, woensdag en donderdag van 13u tot 17u mits afspraak.

 

Wat wordt bewaard in de bibliotheek?

De Dacob-bibliotheek neemt een unieke positie in in het landschap van de Vlaamse erfgoed- of bewaarbibliotheken, maar vervult ook een wetenschappelijke functie. Ze beschikt over een tienduizendtal boeken en brochures en een vijfhonderdtal titels van periodieken en kranten, die het archief van een brede context voorzien, maar ook los daarvan consulteerbaar zijn.

Raadpleeg PALLAS om een specifieke titel te vinden. Nog niet alle publicaties werden ingevoerd in de databank. Neem gerust contact op als u op zoek bent naar een specifieke titel.

 

Bibliografie van de KPB en 'aanverwante' organisaties

In deze bibliografie zijn alle monografieën (brochures en boeken), voor zover bekend, van de Communistische Partij van België en haar 'verwante' organisaties samengebracht.

Raadpleeg de bibliografie van de KPB (pdf, 416kB).

 

De Rode Vaan

Rode Vaan Sticker

Raadpleeg in onze leeszaal de volledige collectie 'Rode Vaan' op microfilm.

 

Terug naar boven